به گزارش راهبرد معاصر؛ تشدید روز افزون تحریم ها بر علیه ایران از سوی ایالات متحده آمریکا نتوانسته تا کنون مانع از رشد روزافزون بنادر جنوبی و شمالی ایران گردد. اهمیت بنادر ایران برای منطقه تا بدان حد است که ایالات متحده جهت تهسیل ورود و خروج کالا به افغانستان از سوی هند و جهت کاستن از وابستگی این کشور به بنادر پاکستانی، بندر استراتژیک چابهار را از لیست تحریم ها معاف نموده است.
محمد راستاد معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی در گفتگویی با ایسنا از فعالیت دوچندان بنادر ایرانی در طول ماه های اخیر نسبت به سال گذشته خبر داده و از تخلیه و بارگیری بیش از 66 میلیون تن کالا در بنادر سخن به میان آورده است.
وی در این گفتگو اظهار داشته است که: بخش مهمی از ترانزیت کشور ترانزیت از طریق بنادر جنوبی و بنادر شمالی کشور است. به ویژه از جنوب به شمال که رونق بیشتری دارد.
وی افزود: یکی از مزیت های مهمی که در بنادر داریم ظرفیت قابل توجه ۲۴۰ میلیون تنی بنادر است. علی الخصوص اینکه عمده بنادر مهم ایران که به سایر شقوق حمل و نقل نیز اتصال مناسبی دارند.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ادامه داد: به عنوان مثال میتوان به بندر امام خمینی (ره)، بندر شهید رجایی و بندر امیرآباد در شمال اشاره کرد که دسترسی ریلی دارند و در حوزه توسعه ترانزیت بسیار اثر گذار هستند و بندری مانند بندر چابهار که بر اساس طرح توسعه نوشته شده برای آن، میتواند یکی از حلقههای اتصال خیلی مهم برای کشورهای همسایه در حوزه اقیانوس هند، کشورهای CIS، افغانستان و... باشد.
راستاد اعلام کرد: میزان ترانزیت غیر نفتی ما از ابتدای امسال تا کنون بیش از یک میلیون و ۷۱۲ هزار و ۱۱۷ تن بوده که از طریق بنادر تجاری کشور صورت گرفته و در همین بازه زمانی تخلیه و بارگیری کل بنادر نیز ۶۶ میلیون و ۵۳۱ هزار و ۸۲۴ تن بوده است.
به گفته وی، میزان تخلیه و بارگیری بنادر در ماههای گذشته ۴.۱ درصد رشد داشته است. تخلیه و بارگیری غیرنفتی کشور که بالغ بر ۴۷ میلیون تن بوده و با بیش از ۸.۸ درصد رشد روبرو شده است.
مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی اظهارکرد: واردات غیر نفتی با ۱۴.۹ میلیون تن حدود ۲۳.۵ درصد رشد داشته و صادرات غیر نفتی نیز ۲۴.۶ میلیون تن بوده و ۵.۳ درصد افزایش یافته است.